Kockarnas kamp

I år deltar Richard i det populära TV-programmet "Kockarnas kamp" - följ hans resa på TV4, varje måndag i höst. Start 18 september!

Journalisternas pris

Juryns motivering:

"Richard Waje bevisar både i ord och handling sin passion för matens och råvarornas kvalité. Med en långvarig gärning som kock och restaurangägare och flitigt medverkande i utåtriktad och bred verksamhet sprider han sin matfilosofi om genuina smaker och kombinationer av världens kök till en bred publik. Detta genom att skriva egna kokböcker, samt genom medverkan i tv och kontinuerligt i radio som gastronomisk expert på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt."

 

Västra Gastronomiska Akademins Pris

Västra Gastronomiska Akademins Stora Pris 2010 gick till Richard Waje. ”För framstående gastronomisk gärning, präglad av respekt för råvarornas karaktär, öppenhet för impulser från andra matkulturer och kreativ förmåga till förnyelse” lyder Akademins motivering.

RADIO & TV

Richard har medverkat i många olika TV- och radioprogram bl.a i Topphälsa med Blossom Tainton. I flera år har han varit gastronomisk expert i radioprogrammet ”Mannheimer & Tengby” i P4 och "Meny" i P1.

Mannheimer & Tengby

Meny gänget