ÄT MIG

En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med intressanta bilder och texter om de olika fiskarna - och mer än 80 aptitretande recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör. 
Detta är en hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Alla dessa läckerheter finns med: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring. Ät mej riktar sig till fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar - eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok. 


Boken utkom första gången 1998 och i en populärutgåva 2011. Den vann pris som Skandinaviens bästa kokbok i alla kategorier på Världsmässan för kokböcker i Frankrike 1999. Boken är dessutom utnämnd av NRK till en av de fem viktigaste kokböckerna som publicerats!

 

WAJE, WIDE OCH EN KOCK - BAJA CALIFORNIA

Tillsammans med mästerkocken Richard Waje äter och dricker vi oss genom Baja California i Mexiko, från Cabo San Lucas till Tijuana. Richard lagar mat med lokala kockar, och vi testar mexikansk gatumat (bl.a. kycklingmage och kojuver), fiskar marlin och hälleflundra, möter smugglare, klappar valar, luftlandsätter öl till en tokig skotte och kikar på kondorer. "Waje, Wide och en kock - Baja California" bjuder på njutning och äventyr och en mängd lättlagade recept på både nyskapade svexikanska läckerheter och handfasta mexikanska klassiker. Följ med långt bortom allfarvägarna på Baja!