Ristorante Bellora

Ristorante Bellora är gemytlig, stimmig och ombonad, precis som en livlig krog ska vara. Rustika detaljer och patinerade material som mässing, obehandlat trä och marmor skapar en varm och familjär atmosfär.

Alla dagar i veckan serveras det bästa från det vidsträckta Italienska köket där råvarorna & kvalité är utgångspunkten. Menyn är genuint italiensk enligt devisen antipasti, primi, secondi och dolce, och vinerna kommer genomgående från Italiens rika vinkultur.

Restaurangen hämtar sitt klassiska stilideal från Fellinis italienska 50-60 tal – ”La Dolce Vita”, men även sin moderna inspiration från världsmetropoler som New York & London.

”För våra gäster blir längtan och kärleken till restaurangen och maten tydlig. På Ristorante Bellora finns en stämning du hela tiden vill återkomma till – för att njuta av det goda livet.”

Brasserie Lipp

Hade det inte varit för den där resan till Paris i mitten på 80-talet så hade kanske aldrig Brasserie Lipp funnits på Avenyn. Det hade definitivt aldrig blivit den favorit det är idag och har varit sedan portarna slogs upp den 18 oktober 1986.

Köket är välrenommerat och kan erbjuda allt från klassiska rätter tillmodern crosscooking. Atmosfären med den vackra jugendinredningen har lockat många gäster under åren. I baren blandas drinkar av hängivna bartenders och i matsalen får du personlig snabb service av erfarna kypare. De goda luncherna på Lipp är omtalade bland Göteborgare och oavsett tidpunkt träffar man alltid någon man känner eller känner igen vid matborden med de berömda pappersdukarna och färgkritorna. Som Göteborgs populäraste vattenhål, med sin sällsynt goda utsikt över Avenyns gatuvimmel är man där det händer.

 

8IGHT

Göteborgs senaste och absolut hetaste nattklubb. Här kommer du bara in om du lyckats sätta upp dig på gästlistan eller bokat ett bord. Lyxigare och roligare fest är svårt att hitta för tillfället. Klä upp dig, försök att hitta en väg in på listan och kom i tid.

 

8IGHT NIGHT CLUB

Göteborg

Lasse Majas Krog

Lasse Majas Krog på Marstrand är en familjerestaurang med kajens bästa läge, snubblande nära färjan och en trädgård och kajcafé med känsla av St:Tropez. Här finns någonting för alla. Lasse Majas Krog är mest kända för deras pinfärska fisk och har du tur är det Waje´s egenfångade fisk på menyen. Många kommer även för att äta det som sägs vara västkustens bästa pizzor - de stenugnsbakade gourmetpizzorna ”Pizza Noveau”.

Richard driver krogen sedan flera år och borgar för god kvalitet i allt från råvaror till service och upplevelse. Med den härliga trädgården att sitta ute i under måltiden är Lasse-Majas Krog en given plats för en lyckad kväll.

Richards syn på livet och på mat är hälsosam och kockarna på Lasse Maja lagar vällagad, välsmakande men samtidigt oerhört nyttig mat.